Jeg utlova oppskriften på kålpuddingen og her kommer den:
Vinterkål ca ett helt huvud,
Smör
Köttfars 1kg, helst svinekött
Sirup
Fond/köttbuljongterning
Salt og pepper, samt andre krydder du liker.
Slå på ovnen på 200 grader celsius.
Hakk opp vitkålen og stek den i en gryte, med en klikk smör. Tillsett ca 1 - 2 spiseskjeder sirup. La det bli varmt. Uten att det skal bli brent.
Blande farsen, 1 tesked salt og ca 1 kryddmått pepper(den du liker best) og fond (1dl fond + 2dl vatten). Eller 1 buljongterning i 3 dl vatten.
Tillsett eventuellt andre krydder som du liker vitlök, eller chilli osv.
Ta vitkålen og blande ihop den med köttfarsen, legg allt i en ovnsfast smurt form i passende störrelse, eller fordel det på to former.
Sett inn formen i ovnen ca 40-45 minutter. När vitkålen börjar bli lite brun på tuppene bruker den väre klar.
Tillbehör: kokt potet, tyttebärssyltetöy og saus. Overkurs er jo å gjöre sausen på kålpuddingsavkoket etter att du er klar med kålpuddingen....
Lykke till
Kålpuddingsavkoks saus:
Ta Ca 3dl kålpuddingsavkok
Reda ut den med passende redning; vetemel, eller maisena eller lignende.
Tillsett Flöte eller cremefraiche
Smak av med soja salt, pepper og andre krydder du liker. Kok opp
2 kommentarer:
Mums! Och lingonsylt heter det ju ;-)
JA, det heter jo det også... lingon og tyttebär er samme sak "vettu"... ;)
Skicka en kommentar