Velkommen

Du er nå kommet till Klockargården og du er velkommen å bli så lenge du vil, lese og legge igjen en kommentar da blir jeg ekstra glad!

lördag 18 augusti 2012

Hjemmesnikra Smörgåstårta

I denne varianten brukte jeg fölgende ingredienser:
 • 1 pakke Hönökaka (svenskt bröd som er rund som en pajform i störrelse) de blir tre lag bröd
 • ca 1 tub kaviar gjärne rökt
 • ca like mye majones som kaviar
 • 1 pakke creme fraice fet variant(den andre blir litt for lös i konsistensen)
 • salt o pepper etter smak og annen kryddning som du liker
 • ca 10-15 smörgåsgurkeskiver fint hakket
 • 600 gram rökt lax, ca 250 gram till fyllningen skäres i små biter.
 1. Legg en av Hönökakene i botten på ett serveringsfat.
 2. Bland sammen alle ingrediensene for uten lax og smörgåsgurkehakk og smak till rören med de kryddene du liker.  Spar en tredjedel av rören till topplaget.
 3. Blande i lax og smörgåsgurkehakket i resten av rören. Bred ut fyllet på Hönökaka, legg på neste brödlag fyll og avslutt med Hönökaka.
 4. Bred siden over rören du sparte så det dekker på sidene og oppå.
 5. Nåkommer du till pynten jeg la ett lag av lax og rullet laxbiter till små roser, og her kommer den del da du kan fritt fantasere villt og uhemmet og legge hva du liker oppå, både reker, kreps, frukt, samt skinke osv passer å pynte med, men jeg hadde bare lax og parmaskinke da farmor ikke tål reker og andre skalldyr.
Ja lykke till da dere om dette låter som noe dere kan tenke dere å forsöke dere på, så er det bare fantasien som setter stopp for hva du kan ha i og pynte disse "tårt" bröd kakene med...
Liker man ikke kaviar/rom så bytter du bort den mot litt mer majones cremefresh eller pisket flöte/grädde. Med flöten blir rören ennå lösere i konsistensen så da kan man bytte ut Hönöbrödet mot noe mer firkantige loffaktige bröd eller blande med loff og grövre bröd i botten. 

4 kommentarer:

Milla sa...

Mmm, smörgåstårta är så gott. Det var länge sedan vi gjorde någon här hemma. Det blir mest till kalas. Jag skriver ned receptet för det är alltid roligt att förnya sig. Ha en fin dag, Milla.

Laila sa...

Tack snälla du för det här smaskiga receptet. Det ska jag testa!

Inger Marianne sa...

Det låter smaskens, jag älskar smörgåstårta. Brukar göra en silltårta som är helt suverän.

Livets små øyeblikk sa...

Takk for oppskriften, denne skal jeg helt klart prøve.
Blir loff og grovt brød her, siden jeg ikke kan huske å ha sett Hönökaka i noen butikker (jeg den som skal prøve alt og hadde nok prøvd dette også om jeg hadde funnet det;)

Ha en god natt og en fin onsdag.
Hanne:)