Velkommen

Du er nå kommet till Klockargården og du er velkommen å bli så lenge du vil, lese og legge igjen en kommentar da blir jeg ekstra glad!

fredag 20 januari 2012

Recept på kålpudding

Jeg utlova oppskriften på kålpuddingen og her kommer den:

Vinterkål ca ett helt huvud,
Smör
Köttfars 1kg, helst svinekött
Sirup
Fond/köttbuljongterning
Salt og pepper, samt andre krydder du liker.

Slå på ovnen på 200 grader celsius.
Hakk opp vitkålen og stek den i en gryte, med en klikk smör. Tillsett ca 1 - 2 spiseskjeder sirup. La det bli varmt. Uten att det skal bli brent.
Blande farsen,  1 tesked salt og ca 1 kryddmått pepper(den du liker best) og fond (1dl fond + 2dl vatten). Eller 1 buljongterning i 3 dl vatten.
Tillsett eventuellt andre krydder som du liker vitlök, eller chilli osv.
Ta vitkålen og blande ihop den med köttfarsen, legg allt i en ovnsfast smurt form i passende störrelse, eller fordel det på to former.
Sett inn formen i ovnen ca 40-45 minutter. När vitkålen börjar bli lite brun på tuppene bruker den väre klar.

Tillbehör: kokt potet, tyttebärssyltetöy og saus. Overkurs er jo å gjöre sausen på kålpuddingsavkoket etter att du er klar med kålpuddingen....
Lykke till

Kålpuddingsavkoks saus:
Ta Ca 3dl kålpuddingsavkok
Reda ut den med passende redning; vetemel, eller maisena eller lignende.
Tillsett Flöte eller cremefraiche
Smak av med soja salt, pepper og andre krydder du liker. Kok opp

2 kommentarer:

desperat hemmafru sa...

Mums! Och lingonsylt heter det ju ;-)

Trädgårds/Hage-intresserad sa...

JA, det heter jo det også... lingon og tyttebär er samme sak "vettu"... ;)